Meistä

Kunstventures on vuonna 2013 perustettu taiteilijavetoinen tuotantoyhtiö, joka on erikoistunut uuden mediataiteen teosten suunnitteluun ja toteutukseen. Toimimme yhtä luontevasti galleria- ja museokonteksteissa kuin julkisessa tilassa ja poikkeavissa paikoissakin. Keskeisenä tavoitteenamme on nykytaiteen toimintatapojen ja -kontekstien kriittinen ja ennakkoluuloton avaaminen, kuvataiteen yhteiskunnallisen aseman parantaminen, sekä taiteilijoiden toimeentulon tukeminen.

Kunstventures-taidetuotantoyhtiön ovat perustaneet kuvataiteilijat Teemu Lehmusruusu ja Pasi Rauhala. Vakioporukkaamme kuuluu myös kuvataiteilija Tatu Heinämäki ja äänitaiteilija Stephen Stamper. Hankekohtaisesti tiimi vaihtelee tarpeiden mukaan, joten ota yhteyttä jos yhteistyö kiinnostaa!

Kunstventures tuottaa taidetta omien hankkeidensa kautta, tilausteoksina, prosenttitaidehankkeina ja kollaboraationa muiden taidetoimijoiden kanssa. Toivotamme sinut tervetulleeksi suunnittelemaan taiteiluja kanssamme työpajallemme Helsingin Roihupeltoon!

Tatu Heinämäki
taiteilija / konseptisuunnittelija

Tatu Heinämäki on peleistä ja narratiiveista kiinnostunut mediataiteilija. Kunstventuresissa hän työskentelee erityisesti pelillisyyteen keskittyvänä suunnittelijana, sekä mediataiteen installoijana. Tatu opiskelee taiteen maisteriksi Aalto-yliopistossa valokuvataiteen koulutusohjelmassa sivuaineena pelisuunnittelu.
www.tatuheinamaki.com

Teemu Lehmusruusu
taiteilija-tutkija / tuottaja

Teemu Lehmusruusu on media- ja installaatiotaiteilija, joka työskentelee Kunstventuresissa tuottajana ja suunnittelijana, ja on myös yhtiön toinen perustaja. Teemu työskentelee tällä hetkellä nelivuotisen maaperän ekosysteemejä tutkivan Trophic Verses – Säkeitä ravintoketjulta hankkeen parissa ja valmistelee projektin tiimoilta myös taiteen tohtorin väitöskirjaa Aalto-yliopistossa.
www.teemulehmusruusu.com / www.trophicverses.com

Pasi Rauhala
taiteilija / tuottaja

Pasi Rauhala on monialainen mediataiteilija, Kunstventuresin toinen perustaja ja yrityksessä toimiva tuottaja ja konseptisuunnittelija. Pasin oma taide linkittyy vahvasti uusiin teknologioihin ja paikkasidonnaisuuteen. Erityisosaamisena on julkisen tilan taide.
www.pasirauhala.fi

Stephen Stamper
äänitaiteilija / teknikko
Stephen Christopher Stamper is a British-born artist and immigrant living and working in Helsinki. Through sound work, installation and performance, Stephen has explored themes of decay, memory and obsolescence, the body and its relationship to illness, the manipulation and execution of code by machine, and extreme metal music culture.