Hae työhuoneresidenssiä ja ForumBox projektinäyttelyaikaa 15.11.2019 mennessä!

Kunstventures julkistaa yhteistyössä ForumBoxin kanssa uuden mediataiteilijoille suunnatun maksuttoman, joulukuussa 2019 alkavan työhuoneresidenssin ja ilmaisen projektinäyttelyajan ForumBoxissa toukokuussa 2020.

Avoimen haun kautta valitaan yksi taiteilija, jolle tarjotaan Kunstventuresin tiloista Helsingin Kumpulasta oma noin 10m2 työhuone ja mahdollisuus käyttää yhteisiä työtiloja. Yhteistiloihin kuuluvat muun muassa demotustila, kolvaus- ja 3D-tulostushuone sekä pieni verstas. Työhuoneresidenssi on pituudeltaan kuusi kuukautta, alkaen joulukuussa 2019 ja päättyen toukokuussa 2020. Residenssin aikana työskentelyä mentoroi mediataiteilija Pasi Rauhala, joka auttaa myös ForumBoxin näyttelysuunnittelussa. Projektinäyttelyaika ForumBoxissa on yhden viikon mittainen ajalla 18.5.2020 – 24.5.2020 sisältäen ripustuksen. Näyttelytiloista käytettävissä ovat Monttu ja Parvi. Montun huonekorkeus on 6 metriä ja neliöitä on noin 70 m2. Parvi-tilan korkeus on 4,5 metriä ja seinätilaa on monipuolisesti. Neliötä Parvelta löytyy 90m2. Hakijoita kehoitetaan miettimään tilan käyttöä monipuolisesti ja ottamaan huomioon erityisesti tilojen tavallista suurempi korkeus. Tämän näyttelyn kanssa samaan aikaan Permanto tilassa on performatiivinen näyttelykokonaisuus. ForumBoxin pohjakartta löytyy täältä.

Ilmaisen työtilan ja näyttelyajan lisäksi Kunstventures tarjoaa näyttelyssä tarvittavat AV-laitteet (varastovalikoimasta) sekä installointiapua yhdeksi päiväksi. Teemme mielellämme myös suosituskirjeen rahoitushakemuksiin. Haku on avoin kaikille mediataiteilijoille ja mediateknologiaa käyttäville tekijöille.

Kunstventures on erikoistunut uuden mediataiteen teosten suunnitteluun ja toteutukseen. Kannustamme hakijoita miettimään avoimesti uusia lähestymistapoja omaan työskentelyynsä, rikkomaan rajoja ja näkemään toisin. Hakulomakkeella kysytään alustavaa teossuunnitelmaa jonka parissa haluat työskennellä. Kirjaa siihen myös ne haasteet, joita työ mahdollisesti tuo tullessaan ja joihin toivot meiltä apua. Projektisi voi olla jo käynnissä oleva tai se voi olla täysin uusi. Pääasia on että työskentelyn tulokset ovat esitettävissä ForumBoxin näyttelytiloissa toukokuussa 2020.

Lisätietoja antaa: Pasi Rauhala, pasi(at)kunstventures.fi

Hakemus tehdään tällä lomakkeella 15.11.2019 mennessä!